25 Ocak 2016 Pazartesi

ÇATLAK/KURU DUDAKLARA BAL-BADEM KÜRÜ

Soğuktan nefesimizin bile buzlaştığı, lahana misali giyinsek de üşüdüğümüz, bol dudak ve el çatlağı, kuruluğu barındıran bir Ocak gününden daha sesleniyorum sizlere. :) Eminim ki bırakın evden çıkmayı yataktan hatta yorgan altından bile çıkmanın zor olduğu günleri yaşıyoruz şu sıralar. Soğuktan en çok etkilenen organlarımız ise hiç şüphesiz ki sıcağa ve bakıma muhtaç hassas ellerimiz ve dudağımız oluyor. Ellerimizi ısıtmayı ve nemli kılmayı başarabilirken sağukta çatlayan, kuruyan ve solgunlaşan dudaklarımızı koruyamıyoruz maalesef. Bunun için de sizlere doğal bir dudak koruyucusu öneriyor olacağım bu yazımda. :)


Bal-Badem kürünün içerisindeki bal ve badem yağı dudakları yeniler, nemlendirir, kuru ve çatlak görünümü azaltır ve soluk dudaklara canlılık katar. 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı badem yağını karıştırarak dudağınıza nazikçe sürüp 15-20 dk. beklettikten sonra karışımı pürüzlü bir yüzeye sahip olan diş fırçası gibi bir ürünle hafif hafif ovalayarak (ki bu işlemin sebebi ölü hücre ve derilerin yok olması ve dudaktaki kan akışının sağlanması) dudağınızdan çıkartıp dudağınızı ılık suyla yıkadığınızda dudağınızın eski haline nazaran daha canlı daha nemli ve daha sağlıklı olduğuna şahit olacaksınız.

NOT: Uyguladığınız işlemin etkisini devam ettirmek, dudağınızı soğuktan korumak için sık sık dudağınıza nemlendirici/koruyucu balmlar ya da kremler sürmenizi tavsiye ederim. :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder