31 Ocak 2016 Pazar

DOĞAL İÇERİKLİ MAKYAJ MARKASI: PHYSICIANS FORMULA

Yeni bir günde yeni bir yazımla yine karşınızdayız canım okuyucularım.. :) Umuyorum ki bu pazar gününüz pazartesiyi ve yeni haftayı düşünüp kendinizi yormadan güzel bir şekilde geçiyordur. Ben bugün sizlere severek kullandığım, annemin göz hassasiyeti ve kimyasal ürünlere olan alerjisi sayesinde keşfettiğimiz doğal içerikli bir kozmetik markası olan Physicians Formula’dan ve kullandığım ürünlerinden bahsedeceğim. :)

Romantikte bir öyküsü olan Physicians Formula markası ünlü Dr. Frank Crandall tarafından çok hassas ve alerjik bir cilde sahip olan eşine sunduğu hediyesi olarak ortaya çıkmış ve mineral makyajda önemli markalardan biri haline gelmiş. Doktor formülü anlamına gelen marka isminden de anlaşılacağı gibi sağlıklı bir içeriğe sahip olan bir kozmetik markasıdır. Markanın ürünlerinin içerisinde kozmetikte en çok bilinen ve cildi tahriş eden 132 zararlı kimyasal, parfüm ve paraben bulunmazken organik içerikli olup her bir ürünü dermatolojik olarak test edilmiş ve insan sağlığı dikkate alınarak ürünlerini geliştirmiştir. Bir güzel yanı ise ten ürünlerinin doğal güneş koruyucu özelliğine sahip olması. :) Ama bana göre markanın  en güzel özelliği ise “cruelty free” yani hayvanlar üzerinde denenmeyerek, hayvanlara acı çektirmeyerek ürünlerini oluşturmaları. :)

Markanın hali hazırda elimde 3lü paketler halinde satılan “Physicians Formula Shimmer Strips Eyeliner Trio 3lü Göz Kalemi”nden 2 seti ve bir de “Physicians Formula Shimmer Strips Custom Eye Enhancing 9 Renk Göz Farı”nın Nude paleti bulunmaktadır.

Solda gördüğünüz“Physicians Formula Shimmer Strips Eyeliner Trio" 3'lü göz kalemlerinden bende "Brown" serisi (kahverengi-mor-siyah) ve "Green" serisi (yeşil-mor-siyah) bulunuyor. Açık gri ve koyu gri rengini ise annemden sizler için swatchlamak için aldım.
Ürünün eyeliner kalemlerinin yapısı ise çok yumuşak ve hafif. Kremsi yapıları sayesinde kolay bir sürüm sağlıyorlar ve kolay kolay akma yapmıyorlar. Hatta annemin bazen krem far niyetine bile kullandığı oluyor. :) Bana göre de buğulu makyajlar için ideal olabilirler. :)

Elimde bulunan markanın bir diğer ürünü ise solda görmüş olduğunuz “Physicians Formula Shimmer Strips Custom Eye Enhancing 9 Renk Göz Farı"nın Nude paleti. 
Nude far paletinin içerisindeki tüm renkler oldukça kullanışlı. Hatta öyle güzel renkler bir araya gelmiş ki bir köşede bekleyerek ziyan olacak bir renk yok içlerinde. :) Kadifemsi yapıları sayesinde kolay sürülen farların bir kötü yani açık renklerinin pigmentasyonunun az olması ve bu yüzden rengini zor vermesi. Ki buna çözüm olarakta far bazı ve ya ıslak far fırcası sorunu çözüyor. :) Bir de söylemeden edemeyeceğim çoğu farda olduğu gibi bu far paleti de biraz tozutuyor :)

Benim sahip olduğum Physicians Formula ürünleri bunlardı. :) Eczaneden aldığım ürünler bildiğim kadarıyla sadece eczanelerde ve bazı internet sitelerinde satılıyor. 3'lü göz kalemlerinin fiyatı 52 tl iken far paletinin fiyatı ise 55 tldir. Temin etmek isterseniz şehrinizdeki eczaneleri ya da www.dermoeczanem.com u ziyaret edebilirsiniz. Bana soracak olursanız organik yapıdaki bu ürünleri denemenizi tavsiye ederim :) Sağlıcakla kalın.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder