23 Ocak 2016 Cumartesi

SİVİLCE KARŞITI : LİMON

 Bugün ben ve yazım ciddi bir sorunu çözüme ulaştırmak için emrinize sunuluyoruz. :) Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunuz küçük ama etkili olan; Sivilce..
Peki ama nedir bu sivilce? Nedir bu illetin sebebi? diye soracağınızı tahmin ettiğimden açıklıyorum. Sivilce, ciltte yağ üretiminin fazlalaşması, ölü deri hücrelerinin de gözenekleri tıkamasıyla birlikte, bakterilerin gözeneklere hapsolarak çoğalması sonucunda oluşan kızarıklıklar ve şişkinliklerdir. 

Hayatımıza ergenlik döneminde hızlı ve yoğun bir giriş yapan sivilceler (ki bende hiç olmadı :D) kişinin cilt tipine göre (genellikle aşırı yağlı, yağlı ya da karma cilt tiplerinde) her dönemde varlığını sürdürebilir. Şimdi sizlerle bu sorunu en aza indirgeyecek hatta sivilce izlerinizi de yok edip cildinizi daha canlı bir hale sokacak olan limon küründen bahsedeceğim.


Limon doğal antiseptiktir ve hücre yenileme özelliğine sahiptir. Limon suyunun kurutucu özelliği sivilce oluşumunu azaltırken, içinde bulunan C vitamini ise hücre yenileterek cilde parlaklık ve canlılık sağlar, cildin fazla yağ salgılamasını önler, lekeli görünümü azaltır.

Uygulama aşamasına gelecek olursak gece yatmadan önce yarım taze limonu bir kaba sıkarak kirden arınmış temiz cilde limon suyunu ağız ve göz/göz çevresi olmaksızın el yada pamuk yardımıyla sürüp sabaha kadar bekledikten sonra sabah yüzünüzü ılık suyla temizleyip arındırın. Cilt tipiniz ve hassasiyetinize göre bu kürü haftada 2-3 kullanmanız normal olurken, oluşabilecek bir cilt hassasiyetinde ve ya tahrişinde kullanımı haftada 1 keze düşürmenizi tavsiye ederim.

NOT: Limon kürü kan çıkışı olan, sıkıp açık yara yaptığınız sivilce bölgelerine iyi gelmezken içindeki asitle canınızı daha da acıtmaya sebep olabilir. Lütfen dikkatli olunuz.. :) :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder