27 Ocak 2016 Çarşamba

MAKYAJ TEMİZLEME ÜZERİNE..

Haftanın günleri bir bir geçerken koşuşturmacalardan farketmeden çarşambaya gelmişiz bile. Okuldu, işti, günlük telaşlardı derken bedenimizin anlamadığı bir hızla sürüyor hayat değil mi? Geçip giden hayatta kimimiz her gün okula gidiyor, kimimiz işinde ter döküyor, kimimiz ise ev işleriyle boğuşuyor ama bir şekilde andan keyif almak için kendimizi iyi hissetmek için çoğumuz cildimize az da olsa bir makyaj yapıyoruz. Peki yorucu geçen günün sonunda düzenli bir şekilde siliyor muyuz makyajlarımızı? Ya da cildimize iyi gelen makyaj temizleme ürünlerini mi kullanıyoruz acaba?

Gün içinde yüzünüzde olan ve gün sonuna kadar kalan makyaj yoğunluğu az da olsa gözeneklerimizi tıkar ve cildimize hava aldırmamaya başlar. Günün sonunda temizlenmeyen cilt ise daha uzun süre havasız kaldığı için gözeneklerde makyajın tortusu birikmeye başlar ve uzun vadede ciltte sivilce, siyah nokta ya da gözde tahriş ve kızarıklıklar meydana gelir. Aynı zamanda cildin daha hızlı yaşlanmasına sebep olur. Bu tür cilt sorunlara ortam sağlamamak için yüzünüzü ve gözlerinizi lütfen cildinize uygun temizleme ürünleriyle temizleyiniz. Makyajı silmek işkence haline gelir gibi olursa ya da makyajınızı silmek için üşenirseniz bu yazım gelsin aklınıza hatta. :)) Tüm bunları söyledikten sonra benim de sıkça kullandığım ve çok memnun kaldığım hassas cilt ve gözlerinde çok memnun kalacağı doğal bir makyaj temizleme ürünü tarifi vereceğim sizlere. GÜL SUYU VE SAF ZEYTİNYAĞI KARIŞIMI :)

DOĞAL MAKYAJ TEMİZLEYİCİ: GÜL SUYU+SAF ZEYTİNYAĞI

1’e 1 oranda (örneğin yarım çay bardağı saf zeytinyağına yarım çay bardağı gül suyu) hazırlanan bu karışım piyasadaki kimyasal içeren temizleme ürünlerine alerjisi olanlara, bu ürünlerden hoşlanmayanlara ya da krem bazlı ürünlerin gözlerine tahriş ve ya rahatsızlık veren okuyucularıma harika bir kurtarıcı bence. Gül suyunun ferahlık veren ve nemlendirme sağlayan özelliğiyle birlikte saf zeytinyağının her türlü makyajı söküp alan yağ mucizesi birleşince ortaya gerçekten en fazla 2 tutam pamukla makyajı kolayca çıkaran doğal bir makyaj temizleyicisi çıkıyor. :)



Bir denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum efeniimm :) Güzel, temiz ve sağlıklı kalın.. :)
NOT: Kullanacağınız gül suyunu aktarlardan, eczanelerden ve Gratis gibi kozmetik mağazalardan temin edebilirsiniz. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder