16 Şubat 2016 Salı

BAKIM ŞART: MECİTEFENDİ KİL MASKESİ
Miss gibi ılık havalı bol güneşli bir günden merhaba :)) Bugün yazımda daha erken karşınızda olacaktım ancak burda hava o kadar tatlı ki hazır ailemle ve arkadaşımlayken azcık keyfini sürmek istedim. Umarım sizin oralarda da hava çok güzeldir ve sevdiklerinizle anın tadını çıkarıyorsunuzdur :)

Birkaç gün evvel aktardan Mecitefendi markasının 5 farklı içerikli "Kil Maskesi"ni aldım. Araştırıp soruşturduğuma göre de Mecitefendi markası içeriğinde tamamen doğalmış  ve PARABEN içermiyormuş. (Birkaç yerden duymuştum ürünü ve satıcı bayan çok övünce denemek istedim açıkçası) Dün de yakın arkadaşım bende kalınca kız kıza evde geçen bir gecenin olmazsa olmazı bakım rituelini bu kil maskelerini deneyerek gerçekleştirdik. :))
Bilinmelidir ki temiz olmayan makyajdan ya da günün yorgunluğdan arınmayan bir yüzün cilt üzerindeki hücreleri tıkalı ve makyajla örtülü ise istenildiği kadar bakım kürü ya da ürünü kullanılsın bir fayda sağlamayacaktır. Hatta aksine cilde daha da zararlı bir hale gelebilir. Bunun için cildinize bakım yapmadan önce işe ürünü ya da kürü uygulayacağınız yerin temizlenmesiyle başlamak gerekir. Bizde arkadaşımla kil maskesini yüzümüzü uygulamadan önce yüzümüzü temizledik. Nasıl yaptınız diye soracak olursanız ise ocakta kaynattığımız su  fokurdayınca onu ocaktan aldık ve derin bir kaba koyduk. Ardından makyajdan arındırılmış yüzlerimizi temiz bir havlunun da yardımıyla kabın yakınına tuttuk. Yüzümüzü kabın içindeki suya yaklaştırdıktan sonra ise içine kafamız ile kabı alacak şekilde havluyu kafamızın üstünden örterek kap ile yüzümüz arasındaki alanı havlu ile kapatarak ortamı dış havadan kesmiş olduk. 10 dk.a kaynamış suyun buharına tuttuğumuz yüzlerimizin yüzeyindeki hücreler sıcaklıkla açıldı ve kil maskesini uygulamaya uygun hale geldi. (Yüzünüzü bu uygulama kızarabilir ki kızarması uygulamayı doğru yaptığınız anlamına gelir :)) Yalnız maskeyi uygulamadan önce su buharıyla nemlenen yüzümüzü temiz bir havluyla kuruladık.

Su buharı uygulaması sayesinde açılan deri hücreli artık uygulanacak bakım için hazır. Bundan sonra iş kil maskesinde :) Havluyla kuruttuğumuz yüzümüze Mecitefendi markasının kil maskelerinden birini uyguladık. 5 farklı özlü çeşidi olan (gül,salyangoz,salatalık,yosun,kayısı) markanın çeşitlerinin farklı bir etkisi yok hepsi aynı işlevi görüyor. Sadece barındırdıkları aroma  farklı. Yüzümüze sürdüğümüz maskeyi kuruması için 10-15 dk. bekledik (zaten bir süre sonra maske kaskatı kesilip sertleşip dökülmeye başlıyor) Sonrasında ise ılık suyla hafif hafif yüzümüzü ovarak (cildi tahriş etmeyecek şekilde) maskeyi yıkayıp yüzümüzü arındırdık.
Arkadaşımın kuru benimse normal bir cilt tipimize sahip olmamıza rağmen  ilk kullanımdan itibaren maske etkisini gösterdi ki bu tür maskeler daha çok karma ve yağlı ciltlerde hızlı sonuç verip işe yarar. Buda bana göre markanın ürününün iyi olduğu anlamına gelir. :)

Kil maskesini haftada 2 ile 3 kez arası kullanmak normaldir ve daha fazla kullanım cildi kurutup tahriş edebilir. Aktarlarda satılan Mecitefendi Kil Maskesi çeşitlerinin her biri 2 tl iken bir çeşidinin içindeki kil 2 kullanıma yetecek kadardır. :) Doğal içerikli olan markanın bu ürününü denemenizi öneririm kızlar. Umarım uygular ve memnun kalırsınız. :)


Güzel, bakımlı ve sağlıklı kalmanız dileklerimle.. :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder